Absolutní hit: Chléb bez mouky – ten musíte vyzkoušet!

Share

chleb bez moukyChléb patří bez pochyb mezi nejoblíbenější potraviny u většiny lidí.

Patříte mezi ty, kteří si život bez něj neumíte představit? Zároveň byste však o pečivu měli vědět, že to s ním netřeba přehánět, protože může mít na vaše zdraví nepříznivý vliv.

Proč je dnešní chléb problematický

Problém dnešního pečiva je, že na rozdíl od minulosti obsahuje příliš mnoho droždí (i 4 %) na rozdíl od minulosti, kdy se na jeho přípravu používal přírodní kvásek.

Výsledkem tak bývá pečivo, které může našemu tělu způsobovat několik zdravotní potíže.

Neříkáme, že byste chléb neměli jíst vůbec, ale je lepší si zvolit zdravější alternativy.


Jednou z nich je již zmíněný chléb vyrobený za pomoci přírodního kvásku. Druhou možností je připravit si chléb, který neobsahuje pšenici a tím pádem ani žádný lepek a škodlivou kyselinu fytovou.

Problém současné pšenice je navíc to, že na její ošetření se používá přes 60 různých chemikálií, od bělidel počínaje a konzervačními látkami konče.

V dnešním článku vám prozradíme recept na úžasný chléb bez mouky. Obsahuje pouze přírodní suroviny a je bohatý na vitamíny skupiny B, vlákninu i bílkoviny.

Navíc je poměrně levný a jednoduchý na přípravu!

Recept na chléb bez pšeničné mouky

Ingredience:

  • 4 vajíčka
  • 90 gramů sezamových semínek
  • 90 gramů slunečnicových semínek
  • 90 gramů vlašských ořechů
  • 90 gramů dýňových semínek
  • 90 gramů lněných semínek
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml vody
  • špetka soli

Postup přípravy

Postupujte podle tohoto návodu:

1. Nejprve vyšlehejte vaječné bílky se solí.

2. Potom do toho přidejte prášek do pečiva s vodou a znovu vše dobře promíchejte.

3. Následně do směsi přidejte všechna semínka, kteréá by měla být předtím rozemleta nebo rozdrcena na prášek (respektive mouku ze semen).

4. Znovu vše dobře zamíchejte, přelijte do formy na pečení a vložte do trouby.

5. V troubě ho pečte přibližně 50 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

A to je všechno. Po dopečení vyjměte chléb z trouby, nechte vyhládnout a můžete jíst.

Dobrou chuť!


Zdroj: THE ABSOLUTE HIT: FLOURLESS BREAD – YOU MUST TRY IT (RECIPE)

Mohlo by se vám líbit...

komentáře 2

  1. Eva napsal:

    A zltka pridame kedy?

  1. 29.1.2019

    […] máte chuť a pečení vás baví, můžete vyzkoušet i tento, s trochu jiným složením. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share

Sledujte nás na Facebooku