Absolutní hit: Chléb bez mouky – ten musíte vyzkoušet!

Share

chleb bez moukyChléb patří bez pochyb mezi nejoblíbenější potraviny u většiny lidí.

Patříte mezi ty, kteří si život bez něj neumíte představit? Zároveň byste však o pečivu měli vědět, že to s ním netřeba přehánět, protože může mít na vaše zdraví nepříznivý vliv.

Proč je dnešní chléb problematický

Problém dnešního pečiva je, že na rozdíl od minulosti obsahuje příliš mnoho droždí (i 4 %) na rozdíl od minulosti, kdy se na jeho přípravu používal přírodní kvásek.

Výsledkem tak bývá pečivo, které může našemu tělu způsobovat několik zdravotní potíže.

Neříkáme, že byste chléb neměli jíst vůbec, ale je lepší si zvolit zdravější alternativy.


Jednou z nich je již zmíněný chléb vyrobený za pomoci přírodního kvásku. Druhou možností je připravit si chléb, který neobsahuje pšenici a tím pádem ani žádný lepek a škodlivou kyselinu fytovou.

Problém současné pšenice je navíc to, že na její ošetření se používá přes 60 různých chemikálií, od bělidel počínaje a konzervačními látkami konče.

V dnešním článku vám prozradíme recept na úžasný chléb bez mouky. Obsahuje pouze přírodní suroviny a je bohatý na vitamíny skupiny B, vlákninu i bílkoviny.

Navíc je poměrně levný a jednoduchý na přípravu!

Recept na chléb bez pšeničné mouky

Ingredience:

  • 4 vajíčka
  • 90 gramů sezamových semínek
  • 90 gramů slunečnicových semínek
  • 90 gramů vlašských ořechů
  • 90 gramů dýňových semínek
  • 90 gramů lněných semínek
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml vody
  • špetka soli

Postup přípravy

Postupujte podle tohoto návodu:

1. Nejprve vyšlehejte vaječné bílky se solí.

2. Potom do toho přidejte prášek do pečiva s vodou a znovu vše dobře promíchejte.

3. Následně do směsi přidejte všechna semínka, kteréá by měla být předtím rozemleta nebo rozdrcena na prášek (respektive mouku ze semen).

4. Znovu vše dobře zamíchejte, přelijte do formy na pečení a vložte do trouby.

5. V troubě ho pečte přibližně 50 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

A to je všechno. Po dopečení vyjměte chléb z trouby, nechte vyhládnout a můžete jíst.

Dobrou chuť!


Zdroj: THE ABSOLUTE HIT: FLOURLESS BREAD – YOU MUST TRY IT (RECIPE)

Mohlo by se vám líbit...

Počet komentářů: 3

  1. Eva napsal:

    A zltka pridame kedy?

  2. Jiřina Prokopová napsal:

    já ho dělám taky ale trochu jinak ,pět vajec půl hrnku ol. oleje , malou lžičku soli .dvě malé lžičky drc. kmínu (ten dávám až do hotového těsta)jednu malou lžičku jedlé sody,ta je zdravější než prdopeč 🙂 vše rozmixuji ponorným mixerem stačí minutku.potom vmíchám žitnou mouku nebo ovesné vločky přdám různá semínka a kmín.Také jde udělat tak,že rovnou do těch vajec dám ořechy nebo oloupané mandle a vše mixuji najednou , ale už nedávám žádnou mouku ,těsto by mělo být husté asi o trochu víc jak na lívance ,naleji ho do formy kde je pečící papír posypu kmínem a peču horkovzduchem asi třicet minut na 170’C .
    Doporučuji všem kdo chtějí hubnout a nebo zlepšít cukrovku a své zdraví.

  1. 29.1.2019

    […] máte chuť a pečení vás baví, můžete vyzkoušet i tento, s trochu jiným složením. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share